Expoziția ,,Icoana din Cruce” găzduită de muzeul din Sebeș

La Muzeul Municipal ,,Ioan Raica” Sebeș va avea loc vernisarea expoziției temporare ,,Icoana din Cruce”, realizată de artistul plastic Klara Pădurean. Evenimentul se va desfășura  joi, 4 aprilie 2019, începând cu ora 16:00.

Expoziția propune o nouă abordare a iconografiei creștine, noi concepte grafice, cu un accept deosebit pe cruce, simbolul mântuirii.

Klara Pădurean este membru și vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, consilier superior în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Mureș, autor al unor volume de specialitate, lucrările domniei sale putând fi admirate atât în galeriile de artă din țară (București, Târgu-Mureș, Baia Mare, Târgoviște, Ploiești, Alba Iulia), cât și din străinătate (Budapesta, Bonn).

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural ,,Lucian Blaga” Sebeș, în parteneriat cu Consiliul Județean Mureș, Direcția Județeană pentru Cultură Mureș și Asociația Localităților și Zonelor Istorice și de Artă din România.

Articolul precedentConcurs național de dans sportiv la Sebeș
Articolul următorAccident rutier produs în afara localităţii Şugag