Copiii ocrotiți în Casa de Tip Familial „Sfântul Ioan Botezătorul” din Aiud s-au relaxat la Păltiniș în vacanța intersemestrială. Excursia a fost organizată de Asociația Filantropia Ortodoxă – filiala Aiud în vacanța intersemestrială a elevilor, ca o recompensă pentru rezultatele obținute în primul semestru al anului școlar 2018 – 2019.

Copiii au petrecut câteva ore în aer liber, s-au bucurat de zăpadă și s-au dat cu săniile.

Ei s-au relaxat și s-au destins după un semestru școlar în care au depus eforturi pentru a obține rezultate bune la învățătură.

Copiii vor reveni la cursuri cu forțe proaspete și vor face mult mai bine față provocărilor școlare” – au precizat reprezentanții așezământului social.

Casa de Tip Familial „Sfântul Ioan Botezătorul” din Aiud a fost înființată în anul 2011 în urma unui parteneriat între Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Asociaţia Filantropia Ortodoxă – filiala Aiud și Consiliul Judeţean Alba prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

În cadrul acestei case sunt ocrotiți 15 copii și tineri cu vârste cuprinse între 6 și 21 de ani. Aceștia beneficiază de găzduire, hrană, servicii educative și de orientare şcolară, de suport emoțional și de activități de dezvoltare a deprinderilor de viață independentă.