EXCLUSIV! Declarația tânărului acuzat de uz de armă letală: „Totul este o înscenare!”. VIDEO

Declarații incendiare făcute de Eduard Ciocoiu, tânărul în vârstă de 30 de ani, asupra căruia s-au făcut acuzații cum că în noaptea de vineri spre sâmbătă, ar fi tras trei focuri de armă asupra unui autoturism în care se aflau două persoane. Acesta spune că nu se sustrage urmăririi penale ci persoanelor care aplică legea în județul Vaslui.

Reamintim că în noaptea de vineri, în jurul orei 22:00, în intersecția din zona Confecții, asupra unui autoturism condus de Eduard Filip, un bărbat în vârstă de 26 de ani, s-au tras trei focuri de armă, dintre care două au ajuns într-o portieră și tetiera de la bancheta din spate. Polițiștii ajunși la fața locului au găsit un autovehicul și două persoane, dintre care una a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică. Nici unul dintre cei doi ocupanți ai mașinii nu a suferit răni din cauza proiectilelor trase, din câte se pare, dintr-o armă letală cu glonț.

La audieri, șoferul mașinii atacate asupra căreia s-a tras cu arma l-a indicat pe Eduard Ciocoiu, un tânăr în vârstă de 30 de ani, din municipiul Bârlad ca fiind cel care l-a șicanat în trafic, apoi în intersecția de la ieșirea din oraș ar fi executat trei focuri de armă asupra sa. Imediat a doua zi, în baza unui mandat de percheziție, polițiștii au descins la domicilul lui Eduard Ciocoiu unde au căutat arma letală, însă după două ore de căutări nu au găsit nimic. Au ridicat în schimb autoturismul acestuia, care era parcat în fața casei, pe care l-au transportat în curtea Poliției Municipale din Bârlad și l-au percheziționat duminică dimineață.

URMĂRITUL A CONTACTAT REALITATEA DE VASLUI

Polițiștii bârlădeni nu au dat însă de urma lui Eduard Ciocoiu, nefiind reținut și neaudiat până în acest moment cu privire la evenimentele petrecute vineri seara. Eduard Ciocoiu a contactat însă Realitatea de Vaslui și a dorit să-și facă public punctul de vedere referitor la cele întâmplate.

„Nu este nimic adevărat, nu am tras cu nici un pistol. E adevărat că ne-am șicanat în trafic unul pe altul, însă până in zona Cofecții, unde ne-am claxonat reciproc, eu nu am coborât geamul deși el îmi făcea semne s-o fac. Nu știu ce s-a întâmplat, eu am plecat, în spatele meu mai era o mașină care s-a oprit și îl claxona, eu nu știu ce s-a întamplat, pentru că nu am văzut. Abia a doua zi am văzut în presă ce acuzații mi se aduc și pentru că știu foarte multe despre cum se fabrică dosare, am ales să mă feresc să mi se pună în spate o astfel de faptă”, ne-a declarat Eduard Ciocoiu.

Același Eduard Ciocoiu spune că pe 27 noiembrie 2019, cu două zile înainte de incidentul armat, a depus o plângere la poliție pentru amenințare pe numele lui Eduard Filip, după ce a primit mai multe mesaje tip SMS prin care era amenințat cu bătaia și cu faptul că va fi băgat la pușcărie. Eduard C. spune că în mai multe rânduri a fost amenințat, la un moment dat chiar din mașină când Eduard F. i-ar fi arătat o secure fluturând-o amenințător.

EDUARD CIOCOIU SE VA PREZENTA SINGUR CU UN AVOCAT ÎN FAȚA PROCURORILOR

Cel suspectat că a tras cu arma susține că nu se sustrage audierilor sub nici o formă, dar că este îngrijorat de faptul că anumite persoane implicate în procesul de cercetare penală nu ar aplica legea în mod echidistant. Din motive personale, a ales să nu se prezinte la audieri însă spune că o va face în prezența unui apărător ales din alt județ. El a declarat reporterului Realitatea de Vaslui că va merge la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui în zilele următoare.

FAMILIA CIOCOIU INVOCĂ VICII DE PROCEDURĂ

Imediat după ce au avut mandatul de percheziție pe numele lui Eduard Ciocoiu, polițiștii au mers la domiciliul acestuia de pe raza municipiului Bârlad, unde, conform declarațiilor soților Ciocoiu, au intrat în curtea locuinței și în casă, fără ca în interior să se afle cineva. Mai mult, mama celui suspectat de uz de armă, spune că a plecat de acasă și că a văzut la poartă mașina poliției însă oamenii legii nu i-au spus nimic despre faptul că ar urma o percheziție. Femeia spune că a fost sunată de polițiști când deja aceștia erau în interior. Ajunsă la domiciliu, ușile erau deschise și luminile din camere aprinse, semn că cineva intrase anterior.

Mai mult, pe mandatul de percheziție deși era specificat că este emis „în scopul descoperirii și strângerii de probe și va viza ridicarea armei letale”, soții Ciocoiu spun că oamenii legii au ridicat și o gumă de mestecat (desfăcută) ceea ce contravine însă mandatului respectiv, în care nu era menționat aspectul ridicării unor probe ADN.

Din curtea locuinței au fost ridicate de polițiști și camere video cu memorie internă.

PÂNĂ UNDE SE ÎNTIND RAMIFICAȚIILE ÎN CAZUL FOCURILOR DE ARMĂ

Incidentul armat de vineri seară vine după o serie întreagă de scandaluri, petrecute în ultimii trei ani, între grupările de interlopi care-și dispută supremația în Bârlad și care au adus în atenția presei și opiniei publice neregulile care planează asupra anumitor polițiști de rang înalt.

De la bătăile din anul 2016, dintre luptătorii MMA (parte dintre ei fiind de fapt bătăușii din cartier dar „transformați” în sportivi care activează în cluburi de lupte) și clanurile de rromi care s-au războit în adevăratul sens al cuvântului pe străzile din Bârlad sau chiar pe holurile de la Unitatea de Primiri-Urgențe din cadrul spitalului, sau cazul din luna aprilie a acestui an când unul dintre antrenorii unui club MMA a fost bătut în scara blocului de un grup de indivizi, s-a ajuns la urmăriri în trafic și răfuieli în locuri publice, exemplu fiind scandalul „Urmărire în trafic” despre care Realitatea de Vaslui a scris în luna iulie.

Toate aceste scandaluri par să fi trecut în umbră imediat după mediatizarea lor de către presa locală, până în prezent pe rolul instanței nefiind nici una din cauze, cu excepția protagoniștilor care s-au urmărit în trafic în luna iulie.

AGENT BCCO VASLUI INCULPAT ÎNTR-UN DOSAR INSTRUMENTAT DE FBI CU PREJUDICIU DE PESTE 15 MILIOANE DE DOALRI

Cazul care a făcut însă vâlvă și care a adus în atenția publică numele a doi polițiști, care erau apropiați mai mult decât firesc de persoane certate cu legea, a fost dosarul legat de fraudarea a două bănci din Oman și SUA cu peste 15 milioane de dolari americani. În anul 2015, pe 26 aprilie, procurorii DIICOT București au făcut nu mai puțin de 42 de percheziții domiciliare în Bârlad, legate de acest caz.

Un agent de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Vaslui, Mihăiță Lupu și șeful (pe atunci) al Biroului Investigații Criminale de la Bârlad – Cătălin Bejinaru, au avut calitatea de inculpat și suspect în acest dosar.

„Nu s-a luat nicio mãsurã împotriva celor doi politisti din Bârlad, deocamdatã. Unul are calitatea de suspect si celãlalt de inculpat (Mihai Lupu – n.r.). Împotriva lor s-a început urmãrirea penalã, iar cercetãrile în acest caz continuã”, preciza în luna aprilie 2015, procurorul Mihaela Porima, purtãtorul de cuvânt al DIICOT.

În urma scandalului și dezvăluirilor de presă de la vremea respectivă, agentul Mihăiță Lupu a demisionat din Poliție, iar cms.șef Bejinaru a intrat în concediu.

ȘEFUL POLIȚIEI VASLUI, ÎMPRUMUT DE 25 000 DE EURO DE LA UN INFRACTOR, SUMĂ TRECUTĂ ÎN DECLARAȚIA DE AVERE

Pe timpul când încă era șeful Biroului de Investigații Criminale, cms.șef Bejinaru a luat un împrumut pe 25 000 de euro, de la Cordaș Marius Ioan, persoana suspectată în 2015 de fraudă informatică în cazul băncilor din Oman și SUA. Sumă pe care a trecut-o în declarația de avere și pentru care, urmare a sesizărilor din presă, a făcut obiectul unei cercetări disciplinare, care însă a fost clasată pentru că împrumutul a fost sesizat prea târziu.

Marius Cordaş, cel de la care a împrumutat 25.000 de euro poliţistul Bejinaru a intrat pentru prima dată în vizorul procurorilor de la Crimă Organizată în anul 2008 când a fost arestat preventiv alături de fratele său, Alin Cordaș, fiind acuzaţi că au sustras sume importante de bani din bancomate, folosind carduri clonate, în orașul Galați.

SOȚIA ȘEFULUI DE LA INVESTIGAȚII CRIMINALE, „ASOCIATĂ” ÎN AFACERI CU UN INFRACTOR

După descinderile de la Bârlad ale procurorilor DIICOT însoțiți de agenți FBI, s-a descoperit că la Ștrandul Municipal, administrat de o firmă a soției polițistului Bejinaru, erau investiți bani suspecți a fi proveniți din infracțiuni informatice, după cum se arată în referatul de arestare întocmit de oamenii legii.

„Banii proveniti din infracţiuni sunt investiţi de către Cordas Marius Ioan în imobile şi terenuri cumpărate pe numele altor persoane. În municipiul Bârlad, judeţul Vaslui, acesta deţine proprietăţi prin intermediul interpuşilor. (…) Parte din sumele de bani, numitul Cordas Marius Ioan i-a investit în Complexul de agrement (Strand) din municipiul Bârlad”.

DE CE SE TEME „ACUZATUL” DE O ANCHETĂ INSTRUMENTATĂ ÎN DEFAVOAREA SA

Având în vedere ramificațiile de mai sus și ținându-se cont că Eduard Ciocoiu a fost și el învinuit în dosarul care viza fraudarea băncilor din Oman și SUA, acesta se teme că legăturile dintre clanurile de interlopi și polițiști au mers până într-acolo încât aceștia sunt în stare să sacrifice pe oricine pentru a se spăla imaginea de afacerist a liderului și păstrarea scaunului de conducere a unui anumit polițist de rang înalt.

Recent la IPJ Vaslui, pentru aproximativ două săptămâni, s-a aflat Corpul de Control din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române care a efectuat o serie de verificări în urma unor denunțuri venite din interior. Vizat ar fi fost actualul șef al BCCO Vaslui cât și cms.șef Cătălin Bejinaru, șeful Poliției Municipale Vaslui. Acestuia din urmă liderii de sindicat din poliție îi contestă modul în care a ajuns pe funcție și au cerut verificări amănunțite plus demiterea acestuia. O astfel de cerere de demitere a fost și pe masa fostului ministru de interne, dar nu s-a luat nici o măsură, susțin liderii de sindicat.

„Da, e adevărat că sindicatul polițiștilor cere demiterea comandantului Poliției Municipale Vaslui, în persoana cms.șef Cătălin Bejinaru. S-a adus în discuție de nenumărate ori despre legăturile pe care acesta le-ar avea cu lumea interlopă și acest fapt trebuie verificat și dacă este adevărat, polițistul trebuie demis”, a declarat președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, Dumitru Coarnă, pentru Realitatea de Vaslui.

Articolul precedentCS Unirea Alba Iulia – locurile 1 și 2 la turnee naționale și internaționale de judo
Articolul următorȘoferul unui autoturism a intrat în coliziune cu un alt autoturism și a părăsit locul accidentului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.