În data de 23 octombrie, în Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia se desfăşoară cea de a II-a ediţie a proiectului pilot „Cadet pentru o zi”, destinat elevilor de gimnaziu din clasele a VIII-a, iniţiat de Ministerul Apărării Naţionale cu prilejul Zilei de 25 Octombrie – Ziua Armatei României.

Proiectul are ca scop promovarea profesiei militare. Elevii de gimnaziu, potenţiali candidaţi pentru admiterea în colegiul militar naţional albaiulian au posibilitatea să desfăşoare activităţi practice, interactive menite să valorizeze aptitudinile şi curiozităţile legate de instituţia militară.

Aflat la a doua ediţie, proiectul pilot început în anul 2017, sub denumirea de „Cadet pentru o zi”, reprezintă o ocazie unică pentru cei 20 elevi de la Şcoli Gimnaziale din Alba Iulia, de a participa alături de liceeni la activităţile din programul orar, destinate să contribuie la orientarea profesională a lor.

Cadeţii” se vor prezenta la sediul instituţiei, marţi, 23 octombrie, la ora 08.00, de unde vor fi preluaţi de cadre militare şi elevii gradaţi. Cu ajutorul acestora, vor fi echipaţi, repartizaţi pe clase, vor servi masa în mediu cazon, vor intra în programul specific instituţiei.