Eduard Novak, ministrul Sportului, a explicat că nu a participat la ceremonia de primire a lotului României de canotaj, câștigător a 8 medalii europene, din care 5 de aur, pentru că nu ministerul a organizat evenimentul și nici n-a fost invitat oficial de către Federația de Canotaj. 

 
Într-o postare pe Facebook, Novak și-a început mesajul cu felicitări adresate atât canotorilor ROMÂNI, cât dar și antrenorii, federația și pe toți cei care au pus umărul la performanțele istorice de la Campionatele Europene.
 
Novak a mai afirmat că a transmis mesaje de felicitare, publice și private, și în timpul competițiilor, pe care le-a urmărit îndeaproape.
 
A LISPIT PENTRU CĂ N-A FOST INVITAT
 
Novak a explicat că absența lui de la ceremonia de primire a canotorilor, la Salonul Oficial de pe Aeroportul Internațional Otopeni, ar fi fost determinată de faptul că nu ministerul Sporturilor a organizat evenimentul.
 
„Primirea delegației noastre la revenirea în țară a fost organizată de Federația Română de Canotaj. Federația a programat evenimentul, s-a ocupat de închirierea Salonului Oficial și a invitat presa. Ministerul Sportului nu a fost invitat să participe nici la organizare, nici la evenimentul în sine, și nici nu a primit o informare oficială în acest sens. Vă asigur că am fi onorat cu mare bucurie orice propunere de participare, în orice formă, cum am făcut-o de atâtea ori când sportivii români au revenit în țară cu rezultate internaționale”,  a scris Novak.
 
Explicațiile sale au stârnit un val de reacții negative, majoritatea celor care au scris reproșându-i fie politicianismul, fie lipsa de interes pentru domeniul pe care-l conduce, cu toate că el însuși este sportiv de performanță.