În România, se practică obieceiul de a fura curent electric, fără să plătești factură pentru cât consumi.

Potrivit datelor făcute publice de  companie furnizoare de sisteme de electricitate, 20% din curentul electric cosnumat la nivelul întregii țări este furat.

Pierderile suferite ajung la aproape 1,4 miliarde de euro anual

Asta inseamna pentru consumatori nu numai o calitate slaba a energiei, dar si dezastre ce pot fi provocate din cauza supra-alimentarii retelelor.

Furturile de enegie au ajuns sa reprezinte aproape un sfert din consumul de curent electric la nivel national.

Din păcate, județul Alba, ajunge și el pe lista neagră, cu o localitate din inima Munților Apuseni. Vorbim despre comuna Vadu Moților, cu o populație de 1348 de locuitori, zonă turistică, cu foarte multe cabane și pensiuni ridicate acolo.

Să lăsăm partea frumoasă, și să trecem la partea urâtă.

Să furi curent ca un cetățean oarecare, e una, dar să furi curent ca edil local din comunitatea care te -a votat e grav.

Vorbim despre viceprimarul PSD al comunei Vadu Moților, Corcheș Maria Elisabeta. Gurile rele spun că doamna viceprimăriță, ține cu PSD, dar ar avea afinități și pentru PNL.

Imagine

La un control efectuat de reprezentanții Electrica Distribuție, împreună cu Poliția din Vadu Moților, la domiciliul doamnei viceprimar, s -a constat faptul că branșamentul electric alimentează trei contoare unul aflandu -se în interiorul casei, și două conductoare aflate la subsolul imobilului, care alimentau magazinul, ocolind grupa de măsurare.

Concluzia care se trage de aici, este una logică doamna viceprimar era racordată ilegal la energia electrică.

Energia electrică consumată în spațiul destinat magazinului alimentar, nu era înregistrată de contoarele monofazate.

Echipa de control a constatat că timp de șase luni, cele trei contoare au sustras fraudulos curent electric de pe stâlpii Electrica.

Din păcate, doamna viceprimăriță, nu se află la primele abateri, care o scoate în afara legii.

În luna mai a acestui an, magazinul pe care familia îl deține în comună a fost supus unui control al polițiștilor în cadrul unei acțiuni de amploare la mai mulți agenți economici din zona Munților Apuseni.

La vederea polițiștilor, V. Ioan, fratele doamnei viceprimar care este și poștașul comunei a încercat să ascundă într-o pătură mai multe cartușe de țigări pe care urma să le facă dispărute. Bărbatul a ascuns țigările într-un Duster de culoare neagră cu care ulterior a încercat să plece din zona magazinului. Vigilența polițiștilor a împiedicat însă acest lucru, mașina fiind oprită și percheziționată. Ar fi fost găsite 16 cartușe cu țigări de contrabandă.

La scurt timp la fața locului a ajuns și Corcheș Maria, viceprimarul comunei Vadul Moților cu autoturismul Primăriei, pentru a încerca, cel mai probabil să aplaneze situația. Se pare că pentru doamna Corcheș afacerea cu țigări de contrabandă este o specialitate, fiind cercetată în trecut pentru această faptă

Deși au fost prinși de către polițiști și amendați contravențional, afacerea a continuat mai departe sub același tipar, mai multe modele de țigări de contrabandă fiind puse în vânzare.

Maria Elisabeta Corcheș a fost cercetată și în trecut pentru trafic de țigarete de contrabandă.

De-a lungul timpului a falimentat cu ajutorul primarului și a soției acestuia mai multe societăți comerciale iar acum se află într-o gravă stare de incompatibilitate.

Doamna Maria Elisabeta Corcheș este asociatul unic al societății Trei Brazi SRL, din Vadul Moților, nr.1. Firma este înființată în anul 1995 și are o cifră de afaceri de peste 418.000 de lei. În prezent firma este administrată de fiul acesteia.

Imagine

Ce este de remarcat și o aduce pe Maria Elisabeta Corcheș în stare de incompatibilitate este că firma domniei sale a reușit să performanța ca în doar trei ani de zile să încheie sute de achiziții directe cu o instituție subordonată Primăriei, Școala Gimnazială Vadul Moților.

Prin urmare Agenția Națională de Integritate v-a avea de cercetat un dosar destul de stufos care vizează încălcarea prevederilor legale privind regimul juridic al incompatibilităților din legea 144/2007.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here