Seratele bibliotecii

Joi 7 februarie 2019 la Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba vor fi lansate două cărți cu subiect istoric ale tinerilor cercetători din județul Alba.

Prima carte îi are ca autori pe Nicolae Dumbrăvescu, Maria Orza și Ioana Orza.

Din memorialistica primului Război Mondial. Însemnări despre eroina de la Jiu: Ecaterina Teodoriu va fi prezentată de drd Mădălina Mărginean.

Cea de-a doua carte se numește Tinerii istorici și cercetările lor și este o culegere de lucrări ale tinerilor cercetători coordonată de Nicolae Dumbrăvescu și Gheorghe Dumbrăvescu.

Carte va fi prezentată de drd. Mihai – Octavian Groza.

Alături de autori sunt invitați să participle la eveniment toți cei interesați de acest domeniu și cei ce doresc să-și îmbogățească cunoștințele de istorie cu informații inedite.

Lansarea de carte se va încheia cu un dialog pe teme de istorie, între autori și public, și cu o sesiune de autografe pentru cei ce doresc să achiziționeze cele două volume.

Evenimentul va fi găzduit de Sala de lectură a Biblioteci Județene ,,Lucian Blaga” Alba, începând cu ora 17:00 și este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba.

Proiectul face parte din programul de activități al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba pentru anul 2019 și are ca scop aducerea în atenția publică a autorilor contemporani și a noilor apariții editoriale.