Controalele la societățile comerciale specializate în vânzarea de produse de protecția platelor au continuat. Polițiștii din Aiud au confiscat 27 de litri și 9 kilograme de astfel de produse, care aveau termenul de valabilitate expirat. A fost întocmit dosar penal.

 

La data de 9 mai 2022, poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Aiud au efectuat un control la o societate comercială din municipiu, specializată în comercializarea produselor de protecţie a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deţinerea acestui tip de produse. 

 

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că reprezentatul societății oferea, spre vânzare, mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat. În urma controlului, a fost luată măsura indisponibilizării cantităților de 27,4 litri și 9 kilograme de substanțe de protecția plantelor. 

 

Poliţiştii au întocmit dosar penal, în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 98, alin. 5, lit. b din OUG 195/2005 privind protecţia mediului și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, faptă prevăzută și pedepsită de art. 66 din OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor.  

 

Controalele vor continua. 

Sursa: Realitatea de Alba