Dispare ocupația de JURISCONSULT. Ce se întâmplă cu mii de români angajați pe aceste funcții

Ocupația de jurisconsult dispare din catalogul ocupațiilor. Peste 2.000 de români care au contracte de muncă pe astfel de posturi trebuie să discute cu angajatorii modificarea lor.

 

La data de 24 august 2022, în REVISAL, erau înregistrate 2 205 contracte de muncă pentru funcția de jurisconsult.

Dintre acestea, 1544 sunt cu normă întreagă și 661 cu timp parțial, iar această funcție este ocupată de 2000 de salariați care figurează înregistrați la un număr de 2010 angajatori, potrivit Inspecției Muncii.

Angajatorii care au salariați încadrați cu ocupația de jurisconsult trebuie să înlocuiască această ocupație, în contractele individuale de muncă, cu aceea de consilier juridic, cod COR 261103.
 
Modificarea funcției se poate efectua prin întocmirea unui act adițional la contractul individual de muncă, conform prevederilor art.17 alin.5 din Legea nr.53/2003, Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Informăm, pe această cale, toți angajatorii aflați în situația menționată, că această modificare a contractului individual de muncă trebuie efectuată până la data de 30 septembrie 2022 și transmisă în registrul general de evidență a salariaților, cel târziu în ziua anterioară producerii modificării, conform prevederilor art.4 alin.2 din H.G. nr. 905/2
Articolul precedentRăzboi Ucraina. Din cauza alarmelor aeriene, un meci de fotbal a durat aproape 4 ore și jumătate
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.