O analiză făcută de deputatul Claudiu Răcuci arată că taxele și impozitele plătite de români nu se regăsesc nicăieri. Deputatul liberal de Alba spune că un român a ajuns să muncească aproape 5 luni pe an doar ca să plătească taxe și impozite către stat. Din salariu, aproape jumătate merge lunar în buget.

 

”Dacă merge la magazin, plătește din nou către stat TVA, accize și alte impozite născocite pentru te miri ce scopuri. Dacă a deschis o mică afacere, din veniturile obținute se duc iarăși sume importante tot în mâna Guvernului. Dacă are mașină, cumpără benzină și trebuie să plătească accize majorate. Dacă aprinde lumina în casă, plătește TVA, accize și certificate verzi. Dacă vrea să devină independent, atunci își face o listă lungă de taxe, impozite, tarife și ciubucuri pe care trebuie să le plătească! Pentru ce? Ca să obțină dreptul de a munci și ca să poată plăti impozite și taxe statului?” – se întreabă Răcuci

”Acest lucru nu ar fi atât de grav dacă Guvernul ar ști ce să facă cu bani noștri. Însă, miliardele de lei luate din buzunarele noastre nu se văd nicăieri: niciun spital nou nu a apărut în ultimii 30 de ani, deși românii mor cu zile prin spitalele învechite; nicio școală nouă nu s-a deschis prin țară, în vreme ce tavanele cad peste elevi, iar toaletele sunt tot în curte; căile ferate au ajuns adevărate capcane ale morții; autostrăzi nu avem nici astăzi, deși s-au cheltuit miliarde pe studii și analize”, arată Claudiu Vasile Răcuci, deputat PNL de Alba.