Conducerea lărgită a PMP a decis, marți, că filialele județene au voie să încheie protocoale de colaborare politică în consiliile locale și în consiliile județene atât cu partide de la putere cât și cu partide din opoziție.

Flialele județene vor solicita aprobarea acestor protocoale în Colegiul Național al Partidului, iar toate înțelegerile, acordurile sau protocoalele de colaborare încheiate până acum de filialele județene PMP își suspendă valabilitatea și aplicabilitatea până la aprobarea lor în Colegiul Național al partidului.

Politica de alianțe și înțelegeri la nivel central va fi decisă exclusiv de conducerea centrală PMP, iar filialele județene nu vor putea încheia „înțelegeri politice privind proiecte de interes național”.

Decizia este „o invitație adresată tuturor celor interesați să dezvolte proiecte politice în colaborare cu Partidul Mișcarea Populară”.

Potrivit deciziei, colaborările trebuie să respecte următoarele principii:

  • să respecte întru totul prevederile legale în vigoare
  • să respecte prevederile Statutului Partidului Mișcarea Populară
  • să fie în concordanță cu politicile de dreapta, respectând programul politic și doctrina conservatoare a Partidului Mișcarea Populară
  • să fie centrate pe dezvoltarea comunităților, punând accent pe proiectele de investiții generatoare de fluxuri de profit și pe creșterea calității vieții
  • să urmărească interesul public al cetățeanului
 

Sursa: Realitatea Din PMP