Poliţiştii secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au depistat 5 persoane din Blaj, în timp ce transportau 850 de kilograme de struguri ce s-au dovedit a fi furaţi dintr-o fermă viticolă. Prejudiciul a fost recuperat, iar cei 5 sunt cercetaţi pentru furt calificat.

De asemenea, poliţiştii şi jandarmii au depistat 6 bărbaţi în timp ce transportau must sustras de la o societate comercială din comuna Jidvei. Le-a fost întocmit dosar penal, iar mustul a fost restituit societăţii păgubite.

La data de 22 septembrie 2018, în jurul orei 05.00, poliţiştii Secţiei 5 Poliţiei Rurală Blaj, în timp ce acţionau pe raza localității Crăciunelu de Jos, au depistat 5 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 44 de ani, toţi din Blaj, în timp ce transportau 850 de kilograme de struguri.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că strugurii au fost sustraşi, de către cei 5 bărbaţi, dintr-o plantaţie de viţă de vie, aflată pe raza comunei Mihalţ.

Prejudiciul a fost restituit persoanei păgubite, iar faţă de cei 5 bărbaţi, poliţiştii au întocmit dosar penal în cadrul căruia sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt calificat.

Bun îi mustul ghiurghiuliu

La data de 22 septembrie 2018, în jurul orei 21.30, poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei, în timp ce acţionau împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba – Secţia de Jandarmi Blaj, pe raza comune Jidvei, au depistat, în flagrant delict, 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 45 de ani, din Ocna Mureş şi Aiud, în timp ce transportau 247 de litri de must sustras de la o societate comercială din comuna Jidvei.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că cei 6 bărbaţi sunt angajaţi ai societății comerciale păgubite.

Mustul a fost restituit reprezentanţilor societăţii, iar faţă de cei 6 a fost întocmit dosar penal pentru furt.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii lor activităţi infracţionale.