Președintele Statelor Unite, Joe Biden, care a participat la o strângere de fonduri politice într-o suburbie a Washingtonului, a făcut și câteva remarci legate de conflagrația declanșată de Rusia, în țara vecină. El a spus că Vladimir Putin ”nu are o cale de ieșire acum” din războiul din Ucraina, însă fără a da mai multe detalii.

Liderul de la Casa Albă a spus că este îngrijorat de faptul că președintele rus, Vladimir Putin, nu are o strategie de ieșire, în acest moment, din conflictul care durează de peste două luni și jumătate în Ucraina, potrivit Reuters.

În același timp, Joe Biden a trimis Congresului american să aprobe proiectul de lege privind un ajutor pentru Ucraina, în valoare de 33 de miliarde de dolari, oferit de SUA. Președintele american a mai spus, la Washington, că atacul Rusiei asupra Kievului a fost contracarat în martie de puternica rezistență ucraineană. Rusia, care numește invazia ”o operațiune militară specială”, a trimis multe trupe în Ucraina într-o ofensivă uriașă luna trecută în partea de est a țării, dar câștigurile sale teritoriale au fost reduse.