Dan Barna, atac la UDMR: ”Coaliţia nu funcţionează în acest subiect al justiţiei”

Co-preşedintele USR-PLUS Dan Barna, vicepremier, consideră că în ceea ce priveşte justiţia „coaliţia nu funcţionează”. El cataloghează drept „pretext” argumentul invocat de UDMR pentru trecerea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie în subordinea Parchetului General, relatează News.ro.

„Coaliţia nu funcţionează în acest subiect al justiţiei şi spun asta pentru că ceea ce a făcut şi face colegul meu Stelian Ion (ministrul Justiţiei – n.r.) este exact să ia ceea ce scrie expres în programul de guvernare pe justiţie – lucruri pe care le-am agreat şi cu PNL şi cu UDMR – şi să le transforme în iniţiative legislative.

A pus în dezbatere legile justiţiei şi au înţepenit în Parlament. Am aprobat în Guvern, cu susţinerea şi a premierului şi a colegilor de la PNL şi a colegilor de la UDMR în Guvern desfiinţarea SIIJ pe un proiect de lege foarte curat, foarte clar – secţia specială se desfiinţează, dosarele se reîntorc la Parchete după competenţa materială (…) – în această etapă colegii noştri de coaliţie de la UDMR au venit cu un amendament care, practic, nu mai desfiinţează SIIJ şi o mută la Parchetul General”, a afirmat Dan Barna, miercuri seară, într-o emisiune la TVR.

El a catalogat drept „pretext” argumentul invocat de UDMR pentru trecerea SIIJ în subordinea Parchetului General, afirmând că este „absurdă” abordarea UDMR care susţine că DNA a făcut abuzuri în unele cazuri în care erau anchetaţi magistraţi.

„Nu poţi să spui, dacă ai găsit un poliţist sau un procuror care nu şi-a îndeplinit obligaţiile legale corespunzător, nu poţi să desfiinţezi Poliţia, sau să desfiinţezi Parchetul. Este absurdă această abordare în care, dom-le, au fost câteva cazuri care nu au fost în regulă (…) dar nu poţi, reacţia este: bun, atunci nu mai folosim instituţia respectivă pentru că ne destructurăm ca stat dacă avem astfel de logică”, a susţinut Dan Barna.

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentÎși dă demisia din Guvern dacă pierde alegerile interne? Dan Barna: ”Nu văd o legătură între cele două!”
Articolul următorDecizie la vârf: PMP este deschis la protocoale de colaborare politică în consiliile locale și în consiliile județene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.