Dacă până acum nu am intrat în detalii care ar putea afecta anchetele oamenilor legii în dosarele în care este vizat directorul Direcției Silvice Alba, este timpul să dezvăluim o serie de aspecte care ar putea declanșa o anchetă reală asupra domnului Gheorghe Dan Boariu dar și a altor angajați ai DS Alba.

Puțini știu că directorul Gheorghe Dan Boariu are o viață secretă destul de agitată și prosperă. De la mese cu personaje de cel mai înalt nivel și până a sume extravagante de bani pentru care suntem siguri că un funcționar Romsilva, nu ar putea avea vreo justificare.

Surse din cadrul ANI au precizat că Boariu a fost găsit în stare de incompatibilitate fiind în același timp și director la Asociația de Vânătoare și Pescuit Sportiv Valea Târnavelor- Jidvei care gestionează Fondul de Vânătoare 28 Jidvei, încălcând astfel legea 188/1999, privind statutul funcționarilor publici.

Faptul că în Romsilva, afacerile merg ca pe roate o dovedește declarația de avere a directorului Gheorghe Dan Boariu. Acesta a reușit din mai 2018 până în iunie 2019, pe lângă rotunjirea conturilor, să adune fabuloasa sumă de 100.000 de euro pe care a împrumutat-o unui prieten.

Una dintre marile afaceri care suge bugetul Romsilva este cea a drumurilor forestiere. Aici nu sunt respectate în proporție de peste 80 % devizele de lucru, materialele lipsind cu desăvârșire iar utilajele sunt plimbate doar pe hârtie.