Localnicii din zona Valea Lungă sunt terorizați de animale sălbatice. Mistreţii le distrug culturile de furaje de pe câmp. Vara aceasta, mai mulți producători au rămas fără zeci de hectare de porumb, după ce o haită de mistreți au atacat culturile. Pagubele sunt immense.

De mai puţin de o săptămână au avut nevoie porcii mistreţi să distrugă culturile de zeci de hectare din localitatea Valea Lungă. Cea mai mare pagubă o are un agricultor care anual cultivă porumb dulce, un soi mai rar folosit în industria alimentară. Acesta spune că de maul mulți ani  rămâne fără culturi din cauza mistreților. Deşi a încercat să ţină porcii sălbatici la distanţă prin metode clasice, aceştia tot s-au apropiat şi anul acesta. Animalele aparțin de două fonduri de vânătoare care activează în acea zonă.

Agricultorul ia în calcul să lase terenul nelucrat, pentru a nu mai avea probleme cu animalele sălbatice.

Acesta spune că zeci de localnici au asemenea probleme an de an, însă reprezentanţii fondurilor de vânătoare din zonă nu caută soluţii să ţină animalele la distanţă.

Pentru a se lua măsuri este necesară o comisie şi o vizită în teren. De regulă, animalele sălbatice sunt gonite din zonă, iar acţiunile de vânătoare sunt direcţionate spre perimetrele cu probleme. Oamenii cred că animalele sălbatice vin în grădinile lor pentru că nu găsesc mâncare în pădure, tocmai pentru că administratorii fondurilor de vânătoare nu le hrănesc.