CSM: 21 de judecători şi doi procurori au fost sancţionaţi disciplinar anul trecut

21 de judecători şi doi procurori au fost sancţionaţi disciplinar anul trecut, pentru diverse abateri, se arată într-un raport al CSM privind starea justiţiei.

Astfel, în cursul anului 2023, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a aplicat 7 avertismente, 5 sancţiuni de diminuarea indemnizaţiei de încadrare brută, un judecător a fost mutat disciplinar, doi au fost retrogradaţi din gradul profesional, 3 au fost suspendaţi din funcţie, iar 3 judecători au fost excluşi din magistratură.

De asemenea, din datele furnizate de curţile de apel rezultă că au fost aplicate 14 sancţiuni disciplinare personalului auxiliar de specialitate din cadrul instanţelor judecătoreşti: 7 – avertisment, 6 – reducerea drepturilor salariale, 1 – retrogradare în grad/treaptă profesională.

Pe de altă parte, în cursul anului 2023, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a sancţionat doi procurori, unul a primit avertisment, iar altul a fost exclus din magistratură. AGERPRES

Articolul precedentBanca Națională a României a aprobat achiziția Porsche Bank de către Dan Ostahie, proprietarul Altex
Articolul următorColdea reacționează, comunicat de ultimă oră. Generalul negru, atac orchestrat la adresa Realitatea Plus. Tupeu fără margini, Coldea îi atacă pe jurnaliștii onești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.