După tragicul accident de luni în care o femeie și-a pierdut viața deputatul PNL, Florin Roman, vine cu precizări legate de Fabrica de Arme Cugir.

Acesta susține că a solicitat Ministerului Economiei încă de acum două luni un control și a atras atenția că muncitorii lucrează în condiții inumane.

Corupția ucide!

Am solicitat Corpului de Control al ministrului Economiei, analfabetul funcțional, Danut Andrușcă un control amănunțit la Fabrica de Arme Cugir, unde directorii pesediști și liderul sindical și-au dat mâna pentru a căpușa fabrica.

Am atras atenția că muncitorii sunt tratați la fel ca sclavii, că muncesc în condiții inumane.

Tragedia de azi, încheiată cu decesul tragic al unei femei, carbonizată, ar trebui să se încheie măcar formal cu demisia directorilor, a liderului sindical și a ministrului.

În loc sa ia măsuri, Corpul de control a chefuit cu cei pe care i-a acoperit, iar azi, scandalul nu a mai putut fi ascuns sub preș!” – a declarat Florin Roman.

Având in vedere incendiul de la SC Fabrica de Arme Cugir SA de astăzi, 12.11.2018 orele 12.50, IPJ Alba informează că Politia Orașului Cugir efectuează cercetări în cadrul unu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de sănătate și securitate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de sănătate si securitate în muncă.

La ordinul Ministrului Economiei, Dănuţ Andruşcă, o echipă a Ministerului Economiei, formată din Secretarul de Stat Ion Radu, responsabil cu industria de apărare, Marius Ioana, Directorul General al Romarm şi persoane abilitate din cadrul structurii pentru situaţii de urgenţă de la nivelul Ministerului, se deplasează de urgenţă la Fabrica de Arme Cugir pentru a investiga incendiul raportat.” – se arată într-un comunicat remis de Ministerul Economiei.

Citește și VIDEO: Incendiu la Fabrica de Arme Cugir (update)