Situația Ocolului Silvic Blaj a ajuns o telenovelă departe de a avea încă, stabilit un scenariu de final. De mai multe luni de zile au loc controale în districtele din zonă în timp ce Direcția Silvică reacţionează prin manipulare și dezinformare.

Când ancheta polițiștilor împreună cu personalul specializat din Garda Forestieră este aproape de final și ar urma să avem niște rezultate oficiale, Gheorghe Boariu, intervine și dispune un control tematic la Ocolul din Blaj, în paralel cu cel al organelor de constatare și de cercetare.

Deși aceste controale tematice erau obligatorii la doi ani, la Blaj ultimul a avut loc în anul 2015, adică acum patru ani. După doar trei zile în care oamenii Direcției Silvice Alba, aduși din alte Ocoale, să-și verifice colegii a apărut și un raport. Raport pozitiv, pe care domnul director Gheorghe Boariu a ținut să ni-l prezinte și nouă printr-un scurt mesaj:

” Pentru informarea dumneavoastră s-a terminat inspecția în partea de jos a Ocolului Blaj. S-au găsit în 12 Cantoane, 11 metri cubi nejustificați. Faceți dumneavoastră media pe Canton” – ne informează Gheorghe Dan Boariu

 

Noi venim în replică și îi precizăm domnului director că este departe de adevăr. În primul rând controlul comandat de domnia sa este făcut de oamenii subordonați acestuia. Avem dreptul să ne îndoim de corectitudinea acestor raportări.

Venim și cu un exemplu în acest sens. La Cantonul Glogoveț, unde este titular cumnatul domnului director Boariu, Trif Florin, a fost în control un angajat de la Ocolul Silvic Aiud. Ei bine acest personaj deține în Aiud o firmă particulară de măsurători topografice și este proaspăt numit să se ocupe de măsurătorile topo ale Direcției Silvice Alba. Ei bine care este obiectivitatea în acest caz.

Dacă raportul celor de la Direcția Silvică arată că din pădurile Ocolului Blaj, lipsesc doar 11 metri cubi, aceleași controale efectuate de Garda Forestieră arată că în cele 12 Cantoane specificate de domnul Boariu, lipsesc 116 metri cubi.

Este vorba de Districtul 1 Jidvei care are 8 cantoane și este păstorit de Cristea Romeo Ioan, omul de casă al șefului Direcției Silvice Alba. Iar celălalt punct controlat este Districtul 2 Blaj, păstorit de Blaga Viorel și care are în gestiune patru păduri. La cele două districte paguba găsită depășește un miliard, chiar dacă foarte multe cioate au fost scoase și mutate în județul Sibiu, așa cum am prezentat în materialele anterioare.

În paralel cu toate aceste aspecte, Gheorghe Boariu, se eschivează în omul corect, apelând la organele de poliție unde cere să fie la dispoziția acestora. O altă metodă perfidă de manipulare.

La Ocolul Silvic Blaj, Garda Forestieră, a anunțat un supracontrol.