Primaria Metes face parte din proiectul “Let’s do it Romania”, cea mai mare miscare sociala din Romania. Actiunea de curatenie a avut loc astazi, si pe parcursul ei s-a intervenit pentru ecologizarea unor locatii stabilite. Voluntari la curatenie au fost elevii din clasele VII-VIII de la Scoala Gimnaziala Metes, cadre didactice si angajatii primariei comunei Metes. Participantii au primit saci si manusi pentru colectarea deseurilor.

“Si noi, administraţia publică locală, încercăm să gospodărim cât mai bine perimetrul comunei. Nu doar azi facem curat in comuna, avem un program de măsuri pentru curăţenia centrului comunei, a zonelor limitrofe drumurilor, precum și a spațiilor verzi ce aparțin domeniului public.
Ca și administrație locală, depunem toate eforturile necesare pentru a întreține perimetrul comunei Metes, intervenind pentru menținerea unui aspect curat pe domeniul public, fiind întreprinse o serie de acțiuni specifice.
De aceea, fiecare cetăţean trebuie să înţeleagă şi să respecte anumite reguli de conviețuire:
– să-şi facă curat în faţa locuinţei;
– să nu depoziteze utilaje agricole, materiale de construcţii sau orice alte materiale în fata locuinţei;
– să repare podeţele din faţa caselor şi să cureţe şanţurile pentru a asigura scurgerea apelor de ploaie;
– să nu arunce resturi nefolositoare în gospodărie pe câmp, la marginea drumurilor sau la marginea comunei;
Doar împreună, prin colaborarea dintre administrația publică locală și cetățeni, putem avea o comuna curata și plăcuta vederii.”, a declarat primarul comunei Metes, Dan Cosmin Opruta.