Comerciant ambulant sancţionat contravenţional de jandarmi

Bărbat sancţionat contravenţional de jandarmi deoarece a fost surprins în timp ce efectua acte ilegale de comerţ. Marfa oferită spre vânzare a fost confiscată.

Efective ale Jandarmeriei Alba au confiscat marți în satul Tătârlaua, într-o acțiune de prevenire a comerțului ilicit, 75 de oale de diferite mărimi și culori.

La solicitarea organelor de ordine de a prezenta documentele de proveniență a bunurilor, bărbatul a devenit ezitant, iar fiindu-i cerute documentele de identificare, acesta a început să aducă amentințări și injurii.

În urma acestor fapte, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 800 de lei pentru comert ilicit, refuzul de a da relații pentru stabilirea identității și proferarea de injurii și expresii jignitoare, iar marfa găsită asupra lui a fost confiscată şi depusă în camera de corpuri delicte a Jandarmeriei Alba.

În conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, cei care desfăşoară activităţi de comerţ ambulant în alte locuri decât cele autorizate şi/sau nu pot dovedi provenienţa bunurilor riscă amenzi contravenţionale şi confiscarea mărfurilor care au făcut obiectul faptelor de comerţ.

Aducem în atenția cetăţenilor că, pot sesiza prin apel la 112 actele de comerţ desfăşurate în afara cadrului legal asigurăndu-i că vom acţiona prompt pentru identificarea vinovaţilor ori de câte ori vom fi solicitaţi.” – transmit cei de la Jandarmeria Alba.

 

 

Articolul precedentAmplasarea radarelor în perioada 20 – 26 Iulie
Articolul următorAccident produs pe strada Aurel Vlaicu din Cugir