Cod Portocaliu de ploi, vijelii şi grindină. Mai multe judeţe, afectate

Meteorologii au emis joi noi avertizări meteo de ploi torențiale, vijelii și grindină, 14 județe intrând, la ora 12.00, sub Cod Portocaliu de ploi puternice. 

Joi la ora 12.00 va intra în vigoare un Cod Portocaliu care va fi în vigoare până vineri la ora 21.00.

În Banat, Oltenia și local la munte, în Transilvania și Crișana vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp.

Județele vizate sunt Mureș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara și Olt.

O altă avertizare a meteorologilor vizează un Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care a intrat în vigoare la ora 10.00 și va fi valabil până vineri, ora 21.00.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu averse ce vor avea și caracter torențial în vestul, centrul, nordul, sud-vestul țării și la munte. Cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

Perioade cu instabilitate atmosferică vor fi în majoritatea regiunilor și în zilele următoare.

Articolul precedentAPIA: Sprijin financiar de peste 26 milioane de lei pentru crescătorii de animale
Articolul următorREMANIERE în Guvern ┃ Marius Budăi îi dă replica lui Nicolae Ciucă: „Eu nu am ieșit de capul meu. Noi nu am discutat la coaliție pe presiuni”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.