Vreme instabilă pentru ziua de marți, anunță meteorologii. Canicula este prezentă în sudul și sud-estul țării, iar în București este așteptată o temperatură de 40 de grade Celsius.

Vremea va fi în general instabilă marți în vestul, centrul şi nordul ţării, unde vor fi perioade, mai ales după-amiaza şi seara, cu averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă vor depăşi 25…35 l/mp.

Imagine

În sud şi sud-est va fi caniculă cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil şi doar pe suprafeţe mici se vor semnala fenomene specifice instabilităţii atmosferice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în estul Munteniei, Dobrogea şi sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 şi 37 de grade.

În București valul de căldură va persista şi va fi caniculă, cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 37 de grade.

Imagine

La munte vremea va fi în general instabilă şi vor fi perioade, cu averse torenţiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 50l/mp.

La mare vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a litoralului, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări trecătoare cu rafale în general de 40 chiar 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 de grade la Neptun şi 33 la Mamaia și Năvodari. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 25 şi 28 de grade.

Pe litoralul grecesc se vor înregistra 29 de grade în Thasos, 26 în Lefkada, iar în Creta maxima ajunge la 28 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat și pe litoralul bulgăresc, astfel că la Albena vor fi 33 de grade la amiază, iar la Nisipurile de Aur 32

Sursa: Realitatea de Bucuresti