COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Meteorologii au emis o nouă avertizare de discomfort termic și instabilitate atmosferică, valabilă până joi, 1 iulie , ora 21:00.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 10:00 – 01 iulie, ora 21:00
Fenomene vizate: disconfort termic și instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

      Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat, la început în sud-vestul și sudul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. În zilele de marți, miercuri și joi (29, 30 iunie și 1 iulie), disconfortul termic va deveni accentuat îndeosebi în regiunile vestice și sudice, unde va fi caniculă.
      În timpul după-amiezilor și serilor, local în zonele de deal și de munte și pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…40 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Interval de valabilitate: 27 iunie, ora 12:00 – 27 iunie, ora 22:00
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat, local în nordul Munteniei, al Olteniei, în sud-vestul Transilvaniei și în zona de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20…40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala pe alocuri, spre seară, și în celelalte județe din Oltenia, Muntenia, inclusiv în Municipiul București.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Articolul precedentRestricții de trafic autostrada A1, Sibiu-Deva. Până marți se circulă pe o singură bandă
Articolul următorAplicația care ar fi trebuit să anunțe inundațiile, nefuncțională din 2014! Investiția s-a ridicat la 47 milioane de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.