Vaccinurile împotriva COVID-19 sunt sigure și eficiente, o spun din nou reprezentanții CNCAV, care citează un studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA. Potrivit studiului CDC care este realizat într-o perioadă de șase luni de monitorizare a pacienților care au fost vaccinați, numărul de decese raportat a fost mai mic decât cel așteptat. 

 
„Un nou studiu din SUA, care analizează date privind siguranța vaccinurilor COVID-19 pe o perioadă de 6 luni din sistemele de monitorizare CDC (VAERS și v-safe), evidențiază că vaccinurile COVID-19 sunt sigure.
 
Numărul de decese raportat în VAERS a fost mai mic decât cel așteptat în populația generală nevaccinată, pe aceleași grupe de vârstă.
 
Imagine
 
În acest raport recent, oamenii de știință au descoperit că efectele secundare au fost în general ușoare și de scurtă durată, iar cele mai multe evenimente adverse raportate nu au fost grave. CDC recomandă ca toate persoanele eligibile să se vaccineze împotriva COVID-19 cât mai curând posibil”, susține CNCAV, în mesajul postat pe Facebook. 
 
Postarea reprezentanților CNCAV este însoțită și de un link pe care toți cei interesați îl pot accesa pentru a afla mai multe informații legate de studiul CDC: https://bit.ly/3w6cU49.