Claudiu Năsui, deputat USR și fost ministru al Economiei, atrage atenția asupra unei noi taxe pe care Guvernul Cîțu se pregătește să o introducă: taxa pe filme online.

”Este vorba de un proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii audiovizualului nr. 504/2002, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.39/2005 privind cinematografia care prevede o taxă de 4% asupra tuturor platformelor de filme și seriale și încă o altă taxă de 3% din prețul filmelor descărcate contra cost.

„«Nu vom introduce taxe noi», ne zicea același politician care ne zicea și «PNL nu va negocia cu cel mai mare dușman al poporului român. A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român» sau «Votează PNL ca să scapi de PSD».

O să ne spună guvernul că este vorba de o obligație impusă de o directivă europeană. E fals. Am verificat. Ca de obicei, directiva doar oferă posibilitatea aplicării unei taxe, iar conducătorii noștri aleg să ne-o impună.

Cum se aplică directiva în restul Europei? În peste 10 țări nu există taxa asta. În alte țări, precum Portugalia, Polonia sau Spania, taxa este de 1% sau 1.5%. Cumva, guvernul nostru care își zice în mod mincinos «liberal» consideră că pentru România este mai potrivită o taxă de 4 ori mai mare”, a declarat Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui evidențiază faptul că banii pentru această taxă vor veni tot de la clienții care plătesc. „Și ghiciți unde se duc? Fix la celebrul și netransparentul Fond Cinematografic al Centrului Național de Cinematografie. Cel din vizorul DNA pentru fraude de milioane de euro: https://cutt.ly/7TuzqAS.

Din păcate, asta înțeleg politrucii din România prin «liberalism»: un stat tot mai mare din munca unui român tot mai sărăcit”, a mai spus Claudiu Năsui.

Proiectul de lege: https://cutt.ly/NoiTaxeCitu.”, scrie Claudiu Năsui.

Sursa: Realitatea Din USR