Marți, 16 octombrie și joi, 18 octombrie circulația rutieră pe Podul Vezii din Blaj va fi închisă între orele 9:00 și 13:00.

Motivul îl reprezintă turnarea betonului pe partea carosabilă la care se lucrează în prezent, această operațiune necesitând blocarea jumătății de pod care a fost deja reabilitată.

Accesul autovehiculelor în cartierele Veza, Berc, Ciufud și Tiur se poate face în acest interval de timp pe la Mănărade, cea mai apropiată rută ocolitoare.

Turnarea betonului pe partea carosabilă dreaptă (în sensul de mers spre Veza) reprezintă o etapă importantă în reabilitarea Podului Vezii, care apropie și mai mult termenul de finalizare propus pentru partea de suprafață.

Autoritățile locale dau asigurări că, în ritmul în care se lucrează, până la venirea iernii tot ceea ce ține de infrastructura rutieră și pietonală a Podului Vezii va fi finalizată.

Reabilitarea completă a Podului Vezii a început în luna mai 2018 și se va încheia anul viitor.

Investiția era foarte necesară, după ce o expertiză tehnică a constatat că Podul Vezii se află într-o stare de degradare avansată, riscând să nu mai poată fi folosit pentru circulația rutieră.

Valoarea totală a lucrărilor este de 2.246.000 lei (fără TVA), investiția fiind finanțată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Podul Vezii a fost construit în anul 1974 și deservește un număr de aproximativ 6.000 de locuitori ai Blajului, fiind singura legătură rutieră dintre zona centrală a municipiului Blaj cu cartierele Veza, Berc, Ciufud și Tiur și una dintre principalele rute de acces spre comunele de pe Valea Secașelor.