Cinci măști de păr cu ulei de ricin. Încearcă-le și tu și vei avea un păr mai sănătos și mai mătăsos!

Uleiul de ricin are în compoziția sa 90% acizi ricinoleici, dar și acizi grași. Acesta te scapă de afecțiunile pielii, cum ar fi acneea, petele sau mătreața de la nivelul scalpului, însă în același timp ajută și la creșterea părului.

Ce este uleiul de ricin și cum poate ajuta în ingrijirea părului

Uleiul de ricin este un ulei gras non-volatil care este obținut din semințele plantei de ricin (Ricinus communis). Acesta este foarte gros, poate fi transparent sau de culoare verde. Poate fi aplicat local, pe piele, sau poate fi administrat pe cale orală.

Este bine de știut că uleiul de ricin are proprietăţi antivirale, antibacteriene și antifungice, ceea ce îl califică drept un bun tratament pentru problemele scalpului. Principalul ingredient al uleiul de ricin este acidul ricinoleic care accelerează circulația sângelui în zona scalpului, ducând astfel la creșterea mai rapidă a părului. 

1. Mască de păr cu ulei de ricin și ou

În cazul în care îți cade părul, îți recomandăm o mască de păr cu ulei de ricin și ou. Se amestecă o jumătate de ceașcă de ulei de ricin (50 de grame), un ou și 2 linguri de vodcă. Aceast amestec se distribuie uniform pe păr, cu ajutorul unui pieptene. Se lasă pe podoaba capilară să acționeze două ore. Apoi, se spală bine părul cu șampon și se aplică balsamul. Este indicat să aplici această mască de păr cu ulei de ricin și ou de două ori pe săptămână, timp de minimum trei luni. După această perioadă, o să vezi îmbunătățiri reale, nu o să mai pierzi atât de mult păr ca până acum.

2. Mască de păr cu ulei de ricin și ulei de măsline

Pentru părul deteriorat (de exemplu, despicat la vârfuri) este ideală o mască de păr cu ulei de ricin și ulei de măsline. Ai nevoie de 3 linguri de ulei de ricin, 3 linguri de ulei de cocos, 2 linguri de ulei de măsline. Toate aceste ingrediente se amestecă. Este bine de știut că această mască de păr trebuie aplicată pe părul umed. Distribuie această compoziție uniform, pe toata lungimea părului. Poți face acest lucru utilizând un pieptene cu dinții rari. Masca se lasă pe păr 20 de minute, timp în care acesta trebuie să fie acoperit cu un prosop. 

3. Mască de păr cu ulei de ricin și lămâie

Pentru strălucire, dar și pentru a reface părul deteriorat încearcă masca de păr cu ulei de ricin și lămâie. Pentru a o putea prepara ai nevoie de 5 linguri de lapte, o jumătate de ceașcă de ulei de ricin și 2 linguri de suc de lămâie. Masca se întinde uniform pe păr și se lasă să acționeze jumătate de oră. Părul trebuie acoperit cu o folie de plastic. După cele 30 de minute, clătește podoaba capilară cu apă din abudență. 

4. Mască de păr cu ulei de ricin, ou și miere

Tot pentru strălucire și un aspect sănătos al podoabei capilare este musai să încerci o mască de păr cu ulei de ricin, ou și miere. Ai nevoie de 2 linguri de ulei de ricin, o lingură de miere, un gălbenuș de ou.  Se bate gălbenușul, se adaugă mierea şi la final uleiul. Masca se aplică pe tot părul şi se lasă să acţioneze o oră. Apoi, șamponezi părul bine, chiar de două-trei ori.

5. Masca de păr cu ulei de ricin și ulei de argan

Dacă părul tău este subțire și vrei să devină mai voluminos și să aibă un aspect sănătos și strălucitor, această mască o să te ajute să obții ceea ce-ți dorești. Amestecă părți egale de ulei de ricin și ulei de argan. Acest amestec se aplică pe scalp și se lasă să acționeze 30 de minute. Apoi se spală bine părul cu șampon. 

Beneficiile utilizării măștilor de păr cu ulei de ricin

Măștile de păr au ulei de ricin au numeroase beneficii pentru podoaba capilară. Acestea ajută părul să crească mai repede, mai gros, mai puternic și mai strălucitor. De asemenea, ajută și la descurcarea părului. În plus, cu ajutorul măștii de păr cu ulei de ricin poți să scapi de mătreață.

Sursă text: Click.ro 

Articolul precedentCe animal domestic ești, în funcție de zodia ta. Află ce TRĂSĂTURI te dau de gol
Articolul următorUE a decis. Salariile, la vedere și fără diferențe mai mari de 5% între femei și bărbați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.