În cadrul manifestărilor organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pentru sărbătorirea Zilei Poliţiei Române, data de 21 martie a fost rezervată fotbalului.

Şaisprezece echipe din cadrul structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba s-au confruntat pe terenurile de fotbal ale unei baze sportive din Alba Iulia, pentru trofeul Cupa Poliţiei 2019.

Trofeul a fost adjudecat de echipa poliţiştilor de investigaţii criminale – BIC’s Team Alba Iulia, pe locul II s-a clasat echipa Asociaţia Sportivă „Dinamo” Alba, locul III a fost ocupat de echipa Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş, iar pe locul IV s-a clasat echipa Poliţiei Oraşului Blaj.

Golgeterul campionatului a fost Purcel Nicolae din echipa Poliţiei Oraşului Blaj, cel mai bun portar a fost desemnat Romaniuc Gheorghe de la BIC’s Team, iar cel mai bun jucător a fost Coroiu Marius din echipa Asociaţiei Sportive Alba.

Cel mai vârstnic jucător al campionatului a fost Groza Mihai de la echipa poliţiştilor de siguranţă publică – Poliţia Municipiului Alba Iulia, iar cel mai tânăr a fost Stanciu Denis de la echipa Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş.

Participanţii la campionat au fost recompensaţi cu diplome şi cupe.

Organizarea acestei competiţii sportive a fost posibilă datorită sprijinului de care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a beneficiat din partea Asociaţiilor Apulum Pol şi Dinamo precum şi a Corpului Naţional al Poliţiştilor Alba şi a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea I Alba.