Învăţătorul de la şcoala din Cugir, judeţul Alba, acuzat că are un comportament agresiv şi că îşi bruschează elevii la ore a fost condamnat. Bărbatul şi-a recunoscut fapta, după ce a fost reclamat de un părinte. 

Dascălul a fost acuzat că ţipă la copii, jigneşte, aruncă diverse obiecte către ei şi chiar i-ar fi lăsat singuri pe elevii din clasa pregătitoare pe motiv că îl doare capul din cauza gălăgiei.

În plus, pentru că i-a lăsat nesupravegheaţi elevii s-ar fi bătut între ei.

Părintele care l-a reclamat susţine că pe fiica lui a strâns-o de mână pentru simplul motiv că era nervos, iar acum fetiţa merge cu teamă la şcoală.

Toate acuzaţiile sunt consemnate într-un proces verbal şi s-au făcut în prezenţa directoarei şi a învăţătorului. În urma situaţiei, inspectoratul şcolar a deschis o anchetă. 

Totodată aceştia au anunţat că după ce părintele a depus plângere, cadrul didactic şi-a recunoscut fapta.

Acesta nu este singurul caz, o întâmplare similară a avut loc la şcoala gimnazială Vasile Goldiş din Alba Iulia. Acolo un profesor de sport a agresat patru elevi chiar în prezenţa învăţătoarei. Profesorul de sport a fost condamnat penal pentru infracţiunea de purtarea abuzivă. 

Sursa: Realitatea de Alba