Caravana literară a scriitorilor în școală” va poposi marți 2 octombrie 2018, începând cu ora 12:00, la Școala Gimnazială Berghin.

Instituțiile organizatoare ale proiectului, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, își doresc ca la început de an școlar doi dintre cei mai importanți scriitori ai județului Alba să fie alături de elevii și cadrele didactice de la Berghin.

Cei doi invitați prezenți în caravană sunt scriitorii Ion Mărgineanu și Cornel Nistea, ultimul fiind cu ani în urmă cadru didactic la această școală.

Prezența celor doi scriitori în mijlocul elevilor din comuna Berghin este o adevărată sărbătoare pentru comunitatea locală, sărbătoare la care au contribuit pe lângă cele două instituții organizatoare și partenerii poiectului: Filiala Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și Școala Gimnazială Berghin.

Scopul proiectului „Caravana literară a scriitorilor în școală” este de a promova cartea și scriitorii contemporani direct în școli, prin întâlniri între toți factorii implicați în devoltarea intelectuală a copiilor și tinerilor: cadre didactice, părinți, scriitori, bibliotecari.

În cadrul proiectului au loc prezentări de carte, sesiuni de autografe, donații de carte și activități interactive cu cartea.