„Cântând Centenarului Unirii” – concert extraordinar la Alba Iulia

Început în primăvară la Ateneul Român, purtat în Muntenia și Oltenia, turneul național „Cântând Centenarului Unirii” va ajunge la începutul toamnei la Brașov, Sibiu și Alba Iulia.

Corul de Copii și Tineret Symbol al Patriarhiei Române cântă Centenarul Unirii în inima Transilvaniei între 21-24 septembrie.

Centenarul Unirii va fi cântat cu emoție și în orașul înfăptuirii Marii Uniri, locul în care s-a născut România de astăzi.

În 22 septembrie Corul de Copii și Tineret Symbol, al Patriarhiei Române, va putea fi ascultat la Alba Iulia, la Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 18:00.

Intrarea este liberă pentru concertele din Alba Iulia și Brașov.

Și pentru ca trecerea lor prin orașul unirii să rămână memorabilă, glasurile de înger ale copiilor și tinerilor coriști vor răsuna în 23 septembrie și în Catedrala Încoronării din Alba Iulia, unde vor da răspunsurile la Sf. Liturghie.

Întreaga suflare symbolistă, copii, tineri și dirijorii lor deopotrivă respiră românește. Iar un eveniment atât de încărcat de istorie cum este aniversarea Centenarului Marii Uniri intensifică trăirea lor sufletească.

Astfel că, alături de dirijorii lor, diacon-profesor Jean Lupu și conf. univ. dr. Luminița Guțanu Stoian, membrii Corului Symbol au ales și au pregătit cu multă dăruire un repertoriu plin de sensibilitate, adecvat evenimentului.

L-au grupat apoi într-un concert de excepție, pentru a bucura sufletele românilor din întreaga țară, dar și a celor de peste hotare.

Căci la finalul acestui an vocile curate și sincere ale copiilor și tinerilor corului Symbol vor CÂNTA CENTENARUL UNIRII și în inima Europei, în Bruxelles.

Pentru a bucura sufletele publicului său, programul concertului cuprinde o selecție de prelucrări folclorice, vechi cântece patriotice, lucrări religioase, dar și piese din repertoriul universal.

Emoția, sensibilitatea și starea de bine este transmisă auditoriului prin alternanța lucrărilor lirice cu cele dinamice, prin jocul de scenă completat de costumele tinerilor artiști.

Până și cei doi dirijori ai corului, alternează la pupitru, în același scop.

Pianul, chitara și elemente de percuție vor acompania vocile de înger ale coriștilor, însă nu vor lipsi nici momentele de solo.

Articolul precedentA furat geanta din carucior și a ajuns în arest
Articolul următorApulum Agraria, ediția a XXVII-a