Astăzi este prăznuită pomenirea minunii Sfântului Arganghel Mihail în Colose.

Biserica Ortodoxă prăznuiește în fiecare an, pe data de 6 septembrie, pomenirea minunii Sfântului Arhanghelul Mihail în Colose. În tradiție, acest sfânt este cunoscut ca protectorul dreptății, dar și al creștinilor, de aceea în fiecare an, Arhanghelul Mihail este prăznuit de mai multe ori. 

Cine a fost Sfântul Arhanghel Mihail

Se spune că acest sfânt a fost cel care a tratat ciuma, care afectase toată Roma, pe vremea lui Grigorie cel Mare. De altfel, tradiția menționează că Sfântul Arhanghel Mihail a fost singurul care a avut leac pentru bolnavi, care au fost tratați și cu ajutorul rugăciunilor.

În Colose, există un lăcaș de cult despre care se spune că este sfânt. Acolo, Sfântul Arhanghel Mihail s-ar fi rugat pentru cei bolnavi, dar și pentru cei care veneau pentru a-și rezolva problemele.

Se spune că biserica a fost construită de un om care nu cunoștea credința. Mai întâi, locul ar fi fost unul blestemat, până când bărbatul i-a cerut ajutorul sfântului, pentru a-i trata fiica. Tânăra nu putea vorbi, așa că Sfântul Arhanghel Mihail a sfătuit-o să bea apă din izvorul care se afla în Colose.

Văzând că tânăra s-a vindecat, bărbatul a ridicat lăcașul de cult drept mulțumire. Mai apoi, a devenit loc la care se rugau tot mai mulți oameni.

Astăzi, mai sunt pomeniți și:

  • Pătimirile Sfinților Mucenici Eudoxie, Zinon, Romil și Macarie;
  • Cei 1.104 ostași;
  • Sfânta Calodoti;
  • Sfinții Faust, prezbiterul, Macarie, Andrei și Viv, monahul, Chiriac, Dionisie, Andronic;
  • Sfintele Andropelaghia și Tecla;
  • Teoctist, corăbierul, Chiriac, Dimotul, țăranul, și Sfântul Sarapavon, senatorul.

SURSĂ: Substanțial.ro