Cu scopul prevenirii și combaterii pirateriei și a comercializării de produse contrafăcute, poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat o acţiune. 139 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în valoare totală de 42.220 lei.

Poliţiştii de investigare a criminalității economice, au efectuat un control la o societate comercială din municipiul Alba Iulia.

Polițiștii au constatat faptul că societatea avea expuse pentru vânzare un număr de 38 de produse de îmbrăcăminte, care aveau inscripționate însemne similare unor mărci înregistrate la OSIM.

Bunurile au fost confiscate. Valoare totală de a acestora este de 6080 lei.

În perioada 04 – 10 februarie 2019, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Alba, împreună cu poliţiştii de ordine publică și poliție rutieră din cadrul inspectoratului, au organizat o acţiune cu scopul prevenirii și combaterii pirateriei și a comercializării de produse contrafăcute.

La acţiune au participat 60 de polițiști de investigare a criminalității economice, ordine publică și poliție rutieră, care au aplicat 139 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 42.220 lei.

Dintre contravenţiile constatate, 2 au fost pentru încălcarea normelor prevăzute în Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, 15 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 5 la OUG 28 /1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi 117 contravenții prevăzute în alte acte normative.

De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri şi valori în cuantum de 15.897 lei, din care: 167 de produse textile, 40 de produse cosmetice, 22 de produse alimentare şi alte bunuri in valoare de 3553 lei.

De asemenea, in cadrul acestei acțiuni au fost constate 12 infracțiuni in domeniul drepturilor de autor si conexe, conform Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, fiind înregistrate un număr total de 12 dosare penale.