Noi suspiciuni de ilegalitate la Societatea Fabrica de Arme Cugir. Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba ar urma să ia la puricat pontajele tuturor angajaților deoarece există probabilitatea că întocmirea acestora nu respectă în totalitate prevederile legale și nu reflectă realitatea.

Din documente oficiale reiese faptul că la această oră în Fabrica de Arme Cugir se încalcă mai multe aspecte din Contractul Colectiv de muncă prin acordarea de sporuri de noapte de 25% unor persoane, în condițiile în care la FAC nu există activitate între orele 23.00 – 06.00. Așadar, ani la rând anumite persoane au beneficiat de sume de bani provenite din artificii legate de modul în care au fost pontați la locul de muncă.

Surse interne au precizat faptul că șefii de secții, șefii de ateliere și maiștrii sunt obligați să facă pontajul incorect, fiind trecute intenționat sporuri de noapte doar pentru angajați apropiați conducerii Fabricii de Arme din Cugir. O modalitate mai veche a mafiei sindicale de a recompensa personaje care deservesc anumite interese.

Un alt aspect arată că angajații sunt obligați să presteze activități pentru care nu au calificare, existând în permanență riscul unor accidente majore. Anul trecut o angajată a Fabricii de Arme Cugir a decedat iar o altă femeie a rămas fără un deget după ce a fost pusă să desfășoare activități pe un utilaj pe care nu îl stăpânea.

Fabrica de Arme Cugir este o filială a Companiei Naţionale Romarm şi produce muniţie şi armament, atât pentru piaţa civilă cât şi pentru cea militară. Cea mai mare parte a producţiei este furnizată la export.