O broșură misterioasă cu informații false despre coronavirus și vaccinare circulă prin mai multe județe din țară. Mai multe persoane au fost văzute distribuind astfel de reviste din poartă în poartă în mai multe comune din județul Alba. Astfel de „mesageri” au mai fost văzuți și în Sibiu, Vâlcea sau Vrancea, relatează Realitatea PLUS. 

Dezinformarea din mediul online legată de noul coronavirus pare să ia proporții, ajungând zilele acestea și în offline.

O broșură de opt pagini, care conține știri anti-COVID, anti-vaccin, referințe la controlul minții prin vaccinare, modificator genetic, un plan al forțelor demonice sau până la modalități de căință pentru cei care s-au vaccinat a fost distribuită într-un sat din jduețul Alba. Potrivit alba24.ro, incidentul s-a petrecut la începutul acestei săptămâni, persoanele care au distribuit broșura fiind până în prezent neidentificate. 

 

Broșura care are titlul de deschidere ”Vaccinul este un experiment. Nu vă vaccinați ca să nu regretați” este deja  la a patra ediție iar cazul din județul Alba nu este singular. Din contră, astfel de materiale de dezinformare au fost distribuite în mai multe localități din țară. 

Broșura nu este semnată, dar pe pagina a șaptea, într-un chenar negru, este precizat că aceasta este realizată de un grup de creștini ortodocși.

Imagine

Sursa: Realitatea de Alba