BNR lansează o monedă cu tema 125 de ani de la naşterea lui George Călinescu

Banca Naţională a României va lansa luni în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 125 de ani de la naşterea lui George Călinescu.

Potrivit unui comunicat al băncii centrale, aversul monedei prezintă o parte din clădirea Academiei Române din Bucureşti al cărui membru titular a fost, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, stema României, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2024”. Reversul monedei redă portretul, semnătura, numele lui George Călinescu şi anii între care a trăit acesta „1899 – 1965”.

Monedele din argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central. Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este 500,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate. Monedele din argint cu tema 125 de ani de la naşterea lui George Călinescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. AGERPRES/(AS – autor: Nicoleta Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: bnr.ro

Articolul precedentLitoralul românesc, cea mai rezervată destinaţie pentru weekend-ul de Rusalii
Articolul următorMinistrul Economiei anunţă o schemă de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.