Luni 25 martie 2019 la ora 17:00 la sediul Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” din Alba Iulia va debuta prima activitate din cadrul celui mai nou proiect al Bibliotecii Județene, BebeBiblioteca.

Întâlnirea va fi coordonată de bibliotecara Luiza Pop, având-o ca invitat pe doamna psiholog Adina Drimbe care le propune beneficiarilor direcți, mămici, tătici și copii, un program ce va cuprinde discuții pe tema psihologiei și a etapelor de dezvoltare ale copilului mic și mituri și principii ale parentingului.

Deasemenea, în cadrul întâlnirii vor fi dezbătute teme de interes pentru cei prezenți, tema primei întâlniri purtând titlul generic: Arta de a fi părinte.

Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba aduce la final de luna martie un frumos cadou femeilor însărcinate, tinerelor mămici – un nou proiect destinat copiilor cu vârste cuprinse între 0 și 7 ani.

Proiectul vine la propunerea managerului bibliotecii, domnul Silvan Stâncel, și are ca scop crearea unui spațiu de întâlnire pentru viitorii și proaspeții părinți, un spațiu în care pe lângă activități de sociabilizare și animație culturală destinatarii activităților să poată consulta literatură de specialitate sau să poată întâlni persoane abilitate care să-i pună la curent cu cele mai noi metode de parenting, cu noile apariții editoriale sau cu viața culturală derulată în orașul nostru.

Având în vedere că această activitate se desfășoară într-un spațiu al cunoașterii și al cărții, organizatorii, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, și-au propus ca cei prezenți să fie îndrumați de către bibliotecare în alegerea lecturii, fie beletristică fie de specialitate, prin prezentarea unor expoziții tematice de carte și a colecțiilor de carte de literatură pentru copii de care dispune biblioteca.

Activitatea se va încheia cu aplicarea unor chestionare de cunoaștere astfel încât activitățile viitoare din cadrul proiectului să se plieze pe necesitățile tinerilor părinți.