Polițiștii din Baia de Arieș au depistat, în flagrant delict, un bărbat care transporta, cu un utilaj, material lemnos provenit din tăieri ilegale. A fost luată măsura indisponibilizării, în vederea confiscării, atât a materialului lemnos cât și a tafului folosit la transport, iar față de bărbat a fost întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori.

La data de 7 august 2019, cu ocazia unui control efectuat în fondul forestier, situat pe raza comunei Poșaga, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Baia de Arieș l-au depistat pe un bărbat de 45 de ani, din comuna Poșaga, în timp ce transporta, cu ajutorul unui taf, 3 arbori din specia fag.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul a tăiat, fără drept, cei 3 arbori, din pădurea ce aparține unui composesorat din zona.

Față de bărbatul depistat, în flagrant delict, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, iar ca și măsură complementară au dispus indisponibilizarea materialului lemnos și a utilajului folosit la sustragerea acestuia.

Tot ieri, 7 august, polițiștii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba l-au identificat pe un bărbat din Trâmpoiele, Zlatna, care este bănuit că a tăiat și sustras, dintr-o pădure situată pe raza localității Izvorul Ampoiului, mai mulți arbori, din specia fag, fără ca aceștia să fie marcați.

Față de bărbat a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere, fără drept, de arbori și furt de arbori, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii sale activități infracționale.