Un bărbat din comuna Blandiana este cercetat pentru refuz de recoltare a probelor biologice, fals material în înscrisuri oficiale, fals în declarații și uz de fals. Acesta ar fi determinat un concetățean să depună declarații mincinoase și ar fi încercat să se folosească de documente falsificate pe parcursul anchetei.

La data de 18 iunie 2019, polițiștii Postului de Poliție Blandiana au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de un bărbat de 38 de ani, din comuna Blandiana sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații.

În fapt, în luna noiembrie 2018, în timp ce conducea un tractor, pe raza comunei Blandiana, bărbatul a fost oprit, pentru control, de polițiști. Acesta a refuzat să-și prezinte documentele de identitate și le-a comunicat polițiștilor un alt nume decât cel real. De asemenea, a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest precum și să fie condus la spital, pentru recoltarea mostrelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul a condus tractorul fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pentru că nu a putut prezenta documente de însoțire a materialului lemnos transportat cu tractorul, polițiștii au luat măsura indisponibilizării acestuia, iar a două zi bărbatul s-a prezentat la poliție, pentru recuperarea materialului lemnos, prezentând un aviz de însoțire întocmit în fals.

Totodată, pe parcursul anchetei, bărbatul l-ar fi determinat pe un bărbat de 58 de ani să decalare, în mod mincinos, că el se afla la volanul tractorului, în momentul în care a fost oprit de polițiști. Acesta din urmă s-a ales cu dosar penal, pentru mărturie mincinoasă.

În cursul zilei de azi, 19 iunie, reținutul va fi prezentat în fața procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.