Săptămâna aceasta, beneficiarii centrului de zi pentru copii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Alba Iulia au participat la „Balul prieteniei”.

Aflat la a treia ediție, evenimentul social, și-a propus să întărească relaţiile dintre copii, părinţii lor, angajații și voluntarii centrului, reunind aproape 60 de persoane.

„Balul s-a desfăşurat în ambianța unui restaurant din municipiul Alba Iulia, cu participarea beneficiarilor, a părinţilor acestora, a specialiștilor din cadrul centrului de zi și a voluntarilor, care susțin activitățile educative și extrașcolare.

În cadrul „Balului prieteniei” copiii au luat parte la diferite activități ce le-au pus la încercare talentul şi creativitatea, la finalul cărora au fost premiați.

Dintre acestea amintim: miniconcert de chitară, piesa de teatru ,,Domnul Goe” de Ion Luca Caragiale, ,,Prietenii noștri: personaje din desenele animate” și un concurs de dans.

Scopul principal al întâlnii a fost dezvoltarea relaţiilor de proximitate din cadrul grupului, întărirea încrederii în sine a copiilor, socializare prin activități artistice, concursuri și bună dispoziție, precum și dezvoltarea relaţiilor între copiii beneficiari, părinţii acestora şi personalul centrului.

Atmosfera a fost una extraordinară, frumusețea și puritatea copiilor reușind să anime întreaga locație și pe adulții participanți.

În plus, părinții copiilor au putut să se cunoască mai bine între ei, să abordeze probleme cu care se confruntă în viața de familie, să schimbe idei și soluții pentru o mai bună educație a copiilor, dar și să interacționeze cu personalul centrului – coordonator, asistent social, profesori educatori, voluntari și psiholog – în vederea abordării unor aspecte sensibile legate de beneficiari, evoluția lor, provocările cu care se confruntă și perspective de dezvoltare” – a precizat părintele Florin Croitoru, coordonatorul centrului de zi.