În perioada decembrie 2022 – februarie 2023 va expira termenul de valabilitate administrativă a peste 450.000 de permise de conducere, la nivel național.
Chiar dacă serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor se vor pregăti pentru acest număr mare de solicitanți, cu siguranță se vor forma cozi.
Rugămintea noastră către cetățeni este să verifice dacă le expiră permisele auto în perioada următoare și dacă da, să se prezinte cât mai curând la ghișeu pentru preschimbare, înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași:

  • efectuarea programăriilor online pe site-ul https://www.drpciv.ro/
  • achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online-plăți, mandat poștal etc.)
  • pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei)
  • prezentarea la sediu conform programării.
    Reamintim faptul că cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.
    Permisul de conducere se poate livra în țară prin serviciul de curierat la Poștei Române sau se poate ridica de către titular de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare. Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.
    După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica personal de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.