Sortivii secției de Orientare din cadrul Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia au fost prezenți la startul Campionatului Național de Semimaraton și la a doua etapă din cadrul Campionatului Național de Sprint Urban.

Ionuț Zincă s-a impus categoric în finala Campionatului Național de Semimaraton, la seniori.
Acesta a câștigat medalia de aur și titlul de campion național cu o diferență categorică, de peste 14 minute, față de colegul de club Tamas Bogya care a intrat în posesia medaliei de argint și care, la rândul său, a avut un avans de peste 3 minute față de medaliatul cu bronz al probei.

Ionuț Zincă s-a impus și în proba de Sprint, cu timpul de 13 minute și 7 secunde, fiind urmat de către Roman Ciobanu de la CS Universitatea Craiova, cu timpul de 14 minute și 31 secunde.

Bogya Tamas, celălalt sportiv unirist prezent la start, a terminat pe locul 4 cu timpul de 15 minute și 28 secunde.

După 2 etape desfășurate (din totalul de 6), Ionuț Zincă conduce în clasamentul Campionatului Național de Sprint Urban cu maximul de puncte, 50, după celedouă victorii obținute la Sf. Gheorghe și Baia Mare.

”Aceste medalii importante sunt rezultatul muncii, ambiției și perseverenței sportivilor noștri. Cu această ocazie îl felicit și pe instructorul lor sportiv Marius Anghel”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Podiumul CN la seniori:

1. Zincă Ionut – CS Unirea Alba Iulia – 94:24

2. Bogya Tamas – CS Unirea Alba Iulia – 108:50

3. Muțiu Ovidiu – CSU Craiova – 112:19

Secția de Orientare a CS Unirea Alba Iulia s-a înființat în 2008.

De la înființare și până în prezent performanțele sportivilor au fost excelente atât pe plan intern cât și pe plan internațional, fiind obținute circa 90 de medalii, majoritatea la Campionatele Naționale, dar și la Campionatele Europei de Sud-Est.