Un bărbat din Sebeș, județul Alba, a plătit 2.000 de lei pe două bijuterii din aur fals. Când a constatat că a fost înșelat, a mers la Poliție.

Polițiștii de investigații criminale din Șebeș au identificat sâmbătă doi bărbați, unul de 43 de ani din municipiul Râmnicu Vâlea și altul de 44 de ani din comuna Vlădești, județul Vâlcea, ca bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, la data de 9 decembrie 2021, în timp ce aceștia se aflau într-un parc din Sebeș, au abordat un cetățean din municipiu, invocând faptul că autoturismul lor s-ar fi defectat și ar avea nevoie de bani, pentru a-și putea continua drumul.

 

Unul dintre bărbați ar fi spus că este cetățean turc și i-ar fi oferit bărbatului din Sebeș, contra sumei de 2.000 de lei, un inel și un lanț, despre care a susținut că sunt din aur. Al doilea bărbat, aflat în complicitate cu primul, a susținut că în cazul în care refuză, bijuteriile vor fi cumpărate de către el.

În final, cetățeanul din Sebeș a fost convins să cumpere bijuteriile în schimbul sumei solicitate de cei doi escroci. Ulterior, bijuteriile s-au dovedit a fi dintr-un metal neprețios, iar în momentul în care victima și-a dat seama că a fost înșelată, a anunțat poliția.

Sursa: Realitatea de Alba