În perioada 26-28 noiembrie 2019, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș va găzdui atelierele de lectură și creație „Mi-s mândru român”, eveniment dedicat descoperirii semnificației și simbolurilor Zilei Naționale a României de către cei mai mici cititori ai bibliotecii.

În vederea derulării atelierelor de lectură și creație, la Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș s-a amenajat un spațiu special, cu un decor tradițional românesc, cu multiple elemente specifice perioadei premergătoare Marii Uniri: fier de călcat cu cărbuni, ulcele, covată, unelte pentru tors lâna, fotografii vechi, obiecte din zestrea bunicii, coșuri împletite din nuiele și pănuși, covoare și ștergare cu motive rustice și multe alte obiecte reprezentative.

Participanții vor avea prilejul să admire aceste obiecte arhaice, iar semnificația și utilitatea acestora o vor descoperi în paginile cărților din bibliotecă.

Atmosfera va fi completată cu muzică folclorică și patriotică, iar participanții vor realiza diverse lucrări cu tematica „1 Decembrie”, care vor fi expuse într-un spațiu special amenajat pe platoul din fața Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Evenimentul este organizat de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș și Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș.