Parentingul este un termen preluat din limba engleză ce definește un curent de educație familială ce se realizează prin dobândirea unor abilități care să le permită părinților să-și educe proprii copii într-un mod asumat, conștient și informat sau, cu alte cuvinte, este ceea ce numeau părinții și bunicii noștri „educația celor șapte ani de acasă”, absolut necesară pentru formarea unui viitor adult.

Având în vedere că în ultimii ani, întrebări de genul „Oare îmi fac bine treaba de părinte?” sau „Oare sunt suficient de atent la nevoile copilului meu?” sunt doar câteva dintre cele pe care și le pun tot mai mulți părinți, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vine în sprijinul lor aducând la un loc, într-un spațiu al cunoașterii și al cărții, părinți dornici să discute problemele cu care se confruntă și să găsească o rezolvare la acestea împreună cu psihologul Adina Drimbe și răsfoind cărți de specialitate puse la dispoziție de personalul bibliotecii.

Prin urmare luni, 16 septembrie 2019, începând cu orele 17:00, psihologul Adina Drimbe va fi din nou la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba unde tema abordată de această data va fi Bullyng-ul. Suferința nerostită a copiilor noștri.

Cei prezenți la întâlnire vor face schimburi de sfaturi utile și vor discuta liber pe marginea temei propuse.

Având în vedere că bullyng-ul afectează și procesul de învățare al copilului sunt invitați alături de părinți și cadrele didactice preocupate de acest fenomen.

Întâlnirea se va încheia cu recomandări de lectură pe marginea temei abordate, cărțile recomandate putând fi împrumutate gratuit de la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

BOWLBY, John, Crearea și ruperea legăturilor afective, Bucureşti, Trei, 2016

TREVOR Romain, Bullies: cum să faci față intimidării. [text tipărit]. Iaşi, Gama, 2014

COQUART, Christine; PIRAUD-Rouet, Catherine; SILES, Anne-Marie, Un alt fel de părinte: Comunicarea non-violentă ; Înţelegerea emoţiilor copilului ; Terapii blânde antistres, Bucureşti, Creative Publishing, 2015

DENY, Madeleine, Cum să-ți ajuți copilul să treacă peste accesele de furie: minighid pentru toți părinții, București

GREENE, Ross W, Copilul temperamental: O nouă abordare pentru a-i înţelege pe copiii imprevizibili. București, Editura Niculescu, 2016

ŞIŞOVA, Tatiana L, Probleme şi dificultăţi în educarea copiilor : Îndrumar pentru părinţi, Bucureşti, Editura Sophia, 2012

Organizatorii sunt Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.