Meteorologul Alina Șerban a vorbit la Realitatea PLUS despre temperaturile din aceste zile. Ea susține că vor urmă 2-3 zile călduroase, peste media perioadei, însă în weekend vremea se strică treptat și vom avea parte și de ploi.

 

„Avem nebulozitate stratiforma în multe zone din țară însă sperăm într-o degajare a cerului și o încălzire treptată astăzi și mâine și temperaturile maxime vor ajunge peste cele normale pentru această perioada, între 10 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în vest și sud. 

 

Mâine temperaturile sunt chiar de 20 și peste 20, până la 23-24 de grade, cele mai ridicate valori în vestul țării. Cerul va fi mai mult degajat, vineri se răcește ușor, iar în weekend răcirea va continuă în toate regiunile, sub influență unui front atmosferic care va determina apariția ploilor. Acest front atmosferic va fi de interes joi noapte.

Cel mai cald va fi joi, în partea de vest și centru, acolo unde temperaturile vor urcă la 22-24 de grade, vineri regăsim temperaturi în Oltenia, Muntenia și Moldova.

 

Va fi o scădere semnificativă, nu neapărat bruscă ci treptat. Dacă joi vorbim de maxime de 20-22-23 de grade, vineri acestea vor fi mai scăzute, spre 15-16-17 grade, însă treptat. Această scădere o resimțim în weekend. 

În Capitală, astăzi cerul se va degajă treptat, temperatura la amiază de 17 grade, se încălzește ușor, mâine avem valori de 20-22 de grade, la fel și vineri. Pentru această perioada vreme deosebit de caldă”, a declarat Alina Șerban la Realitatea PLUS.