Andrei Baciu: ”Vom crește numărul centrelor mobile care vor ajunge în principal în zonele rurale”

Andrei Baciu – Secretar de stat în Ministerul Sănătății a anunțat că în perioada următoare, în încercarea de a accelera campania de vaccinare, autoritățile vor crește numărul centrelor mobile care vor ajunge în principal în zonele rurale.

„Continuăm discuțiile despre accelerarea campaniei de vaccinare! Am participat la întâlnirea convocată de prim-ministrul Florin Cîţu, la Palatul Victoria, unde au fost prezenți primari din toate zonele României.

Important este că avem un scop comun: să vaccinam cat mai multe persoane, atât în mediul urban, cat și în cel rural, iar în câteva luni să pornim la maximum motoarele economiei.

Reprezentanții autorităților locale au fost extrem de implicați și suntem mereu deschiși să discutăm orice variantă care ne poate ajuta să creștem capacitatea de vaccinare. Le-am precizat primarilor de orașe, municipii și comune că este important să le oferim românilor informațiile necesare despre beneficiile serurilor anti-covid și trebuie să găsim metode prin care să ducem vaccinul în cele mai îndepărtate locuri ale țării.

Am făcut deja primii pași: mii de oameni au trecut pe la “maratonul vaccinării” de la Timișoara, la Deva și Cluj-Napoca avem primele centre drive-through din țară, iar în Capitală am dat startul vaccinării la locul de muncă.

Vedem că românii sunt responsabili și își doresc să se imunizeze, iar astfel de centre vor fi disponibile în mai multe zone ale țării.

Domnul prim-ministru a explicat că vaccinarea prin cabinetele medicilor de familie va reprezenta un alt pas important în lupta cu pandemia. Suntem încrezători că tot mai mulți medici se vor implica în acest proces care ne va duce mai aproape de viața obișnuită.

În perioada următoare vom crește numărul centrelor mobile, care vor ajunge în principal în zonele rurale.

Suntem împreună și avem un țel comun: revenirea la normalitate. Vom continua discuțiile cu autoritățile locale și suntem dispuși să punem pe hârtie orice idee care ne poate ajuta să scăpăm de acest virus”, a transmis Andrei Baciu, marți.

Articolul precedentLucian Bode le-a cerut prefecţilor să îmbunătăţească informarea cetăţenilor în privinţa vaccinării anti-COVID
Articolul următorTrei români şi un maghiar au deturnat cinci transporturi de marfă din Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.