Ambulatoriul Spitalului din Cugir modernizat din fonduri europene

După un an și jumătate de la semnarea contractului de finanțare pentru reabilitarea Secției Maternitate și Pediatrie din cadrul Spitalului Cugir, urmeză un nou contract care atrage fonduri nerambursabile în valoare de peste 2,25 milioane euro. Documentul  a fost semnat la sediul ADR Centru din Alba Iulia.

Finanțat prin Axa Prioritară 8 a Programului Operațional Regional 2014-2020, proiectul ”Modernizare ambulatoriu Cugir prin achiziție de dotări”, a cărui valoare totală este de circa 12,8 milioane lei, a fost semnat de primarul orașului Cugir, Adrian Teban și de directorul general ADR Centru, domnul Simion Crețu. Investițiile vor viza achiziția a peste 200 de tipuri de echipamente și piese de mobilier, în vederea creșterii calității actului medical cu fonduri nerambursabile alocate prin Programul REGIO 2014-2020.

  ”Orașul Cugir este acum pe un drum cu totul nou pe calea dezvoltării durabile. Fondurile europene reprezintă resursele financiare de care avem nevoie și investim banii publici în ceea ce s-a dovedit important pentru locuitori. În perioada precedentă am reabilitat străzi și am modernizat Ambulatoriul Spitalului, absorbind peste 3,5 milioane euro. Pentru această perioadă continuăm să susținem îmbunătățirea condițiilor de viață ale cetățenilor, prin reabilitarea altor străzi din oraș, investim bani europeni în reabilitarea termică a clădirilor, cum avem la Maternitate, pentru modernizarea grădinițelor, sau pentru reducerea emisiilor poluante, prin soluții moderne de transport. Echipamentele pe care le achiziționăm prin acest proiect vor asigura dotarea a 14 secții și sunt importante în stabilirea rapidă și corectă a diagnosticelor, sau în procesul de tratament. Dotarea cu tehnică medicală nouă a policlinicii va atrage crește încrederea publicului larg în serviciile oferite și vom putea asigura tratamente adecvate pentru mai mult de 30.000 de cetățeni, atât din oraș, cât și din localitățile învecinate”, a declarat, în momentul semnării acestui contract de finanțare, Adrian Teban, Primarul orașului Cugir.

Cererea de finanțare pentru proiectul ”Modernizare ambulatoriu Cugir prin achiziție de dotări” are ca obiectiv creșterea accesibilității serviciilor de sănătate și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate din zona orașului Cugir. Acest obiectiv se va realiza prin dotarea corespunzătoare a infrastructurii medicale, în vederea respectării condițiilor de diagnosticare incipientă și pentru tratarea cu succes a unor afecțiuni mai puțin grave.

În plus, se vor achiziționa echipamente de uz medical noi și performante, care vor utila cabinetele de: cardiologie; medicină internă; diabet, boli nutriție și boli metabolice; pneumologie; boli infecțioase; pediatrie; dermatologie; endocrinologie; obstetrică-ginecologie; chirurgie; radiologie; recuperare medicală; laborator și oftalmologie.

Durata de derulare a investițiilor se va întinde până la finalul lunii septembrie 2020, fiind necesare fonduri totale în valoare de circa 12,798,261.88 lei (circa 2,75 milioane euro), din care 10,485,452.18 lei (peste 2,25 milioane euro) fiind fonduri nerambursabile, restul provenind din contribuția beneficiarului.

   ”Apelul de finanțare a proiectelor destinate ambulatoriilor de spitale, ca o componentă a accesibilității serviciilor de sănătate, este foarte important la nivelul Regiunii Centru. S-au depus peste 35 de cereri de finanțare, a căror valoare a depășit 320 milioane lei. În regiune avem deja semnate 14 proiecte, inclusiv acesta de la Cugir, prin care se atrag fonduri europene de circa 30 milioane euro, pentru modernizarea și dotarea ambulatoriilor spitalelor urbane, unde cetățenii vor beneficia de servicii medicale nespitalicești de calitate, pentru a nu mai fi nevoiți să migreze spre marile centre urbane sau în afara țării. Orașul Cugir s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă, pe de o parte datorită investițiilor private, pe baza forței de muncă înalt calificate existente și, pe de altă parte, datorită eforturilor administrației publice locale de a îmbunătăți climatul socio-economic urban. Vorbim de investițiile realizate cu fonduri proprii sau prin PNDL, dar și cu resurse europene. Proiectul semnat azi va duce la obținerea unor echipamente moderne, necesare pentru fiecare cabinet de consultații, dotări evidențiate de cazuistica de la nivelul ambulatoriului, pe tipuri de investigații și intervenții necesare”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.  

Articolul precedentRețea de hoți destructurată de polițiștii din Alba. Furturi din autovehicule de lux. Prejudiciu imens!
Articolul următorSebeș – amenzi usturătoare date pentru depozitarea ilegală a deșeurilor