Alocațiile pentru copii cresc cu 20% de la 1 ianuarie

Alocatiile pentru copii vor fi majorate de la 1 ianuarie cu 20%. Informatia, care aparuse initial ca fiind incerta, a fost confirmata in urma cu scurt timp, pentru Realitatea PLUS, de surse guvernamentale. 

Potrivit surselor citate, decizia schimbarii procentului s-a luat chiar in aceasta dimineata. Important este, insa, ca nu v-a mai exista o alta majorare a alocatiei pentru copii in vara. Respectiv, vorbim despre o singura majorare la 1 ianuarie, fara a mai fi urmata de o alta in luna august a anului viitor, asa cum se preconiza initial si asta pentru ca OUG care stipuleaza acest lucru prevede ca alocatiile se fie majorate cu 20% din ianuarie, odata ce cererea de rexaminare a presedintelui Klaus Iohannis va ajunge in Parlament.

Anterior acestei informatii, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a precizat că alocațiile copiilor vor crește cu 20%, de la 1 ianuarie, iar sumele sunt prevăzute. Turcan a comentat astfel scenariul potrivit căruia majorarea ar urma să fie făcută în 2 etape, de câte 10%, de la 1 ianuarie și, respectiv, 1 august.

„Suntem în momentul de față pe OUG care prevede majorarea alocațiilor cu 20% și eu cred că vor crește cu 20% de la 1 ianuarie. Banii sunt prevăzuți,” a precizat ministrul Muncii.

Raluca Turcan a evitat însă să precizeze dacă și majorarea pensiilor se va face potrivit graficului stabilit, sau va fi amânată pentru luna septembrie.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentUn tânăr violent a fost liniștit de polițiști în arest
Articolul următorRomânia și Republica Moldova au semnat Declarația comună privind „relația bilaterală specială și privilegiată” între cele două țări

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.